Valmistusohje

1 myskikurpitsa
2 dl ruokakauraa
½ dl kuorittuja manteleita tai ¼ dl mantelirouhetta
2 omenaa (mielellään kotimaista)
1 pala (300 g) keräkaalia
1 salottisipuli
Kastike
4 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
2–4 rkl vettä

  1. Leikkaa kurpitsa renkaiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225 noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, huuhtele ja anna jäähtyä.
  3. Suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
  4. Sekoita tahiniin sitruunamehu, hunaja sekä sen verran vettä, että kastike on juoksevaa.
  5. Sekoita kauraan kaali- ja sipulisuikaleet ja lisää tahinikastike. Sekoita. Anna tekeytyä lopun valmistelun ajan.
  6. Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Varo polttamasta. Anna jäähtyä ja leikkaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  7. Kuori ja paloittele omenat.
  8. Poista kurpitsarenkaista kuoret ja paloittele malto.
  9. Lisää salaattiin mantelit sekä omenan- ja kurpitsanpalat. Nosta jääkaappiin tekeytymään vielä tunniksi ennen tarjoamista.

Vinkki! Voit kokeilla salaattiin myös lehti- ja parsakaalia sekä porkkanaraastetta. Kesällä sipulinvarret tuovat hyvää makua ja yrteistä voit kokeilla lehtipersiljaa ja basilikaa.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 12.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 7.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.1 g
  • Sokerit 15.4 g
  • Kuitu, kokonais- 7.3 g
  • Natrium 9 mg
  • Kalsium 116.6 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 44.5 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*