Kurpitsajuustokakku

10 annosta

Valmistusohje

Pohja
300 g digestivekeksejä
150 g voita tai margariinia

Kurpitsasose
450 grammaa kurpitsapaloja (noin. 600-700 g painoinen myskikurpitsa)
vettä

Täyte
600 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 rkl öljyä
1 dl sokeria
1 mm muskottipähkinää
0,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kurpitsasosetta
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata

  1. Aloita valmistamalla kurpitsasose. Paloittele 450 g kurpitsaa kattilaan. Lisää vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kurpitsapalat kypsäksi. Valuta ja jäähdytä kurpitsapalat ja soseuta tasaiseksi.
  2. Valmista seuraavaksi keksipohja. Murskaa digestivekeksit hienoksi. Sulata voi. Sekoita voi keksimurujen sekaan. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
  4. Mittaa tuorejuusto ja maitorahka kulhoon, vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, vaniljasokeri, kaneli, muskottipähkinä, inkivääri ja maissitärkkelys. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi kurpitsasose ja sulatettu valkosuklaa.
  5. Kaada juustoseos esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kypsyä jälkilämmöllä vielä puolisen tuntia. Kakku on valmis, kun pinta on kullankeltainen.

Vinkki! Jos kakku meinaa tummua liikaa, muttei ole vielä kypsä, suojaa pinta leivinpaperilla tai foliolla paiston aikana.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 520 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 181.3 mg
  • Natrium 633.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 31.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.9 g
  • Proteiini 13 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.8 g
  • Rasva 28.2 g