Valmistusohje

Tomaattikastike

1 (noin kilo) myskikurpitsa
1 porkkana.
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 tlk mustapapuja (esikeitettyjä)
suolaa, mustapippuria myllystä
2 prk tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 mm mustapippuria
1 mm suolaa
1 rkl oreganoa

Valkokastike

25 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl kevyt- tai täysmaitoa
1 dl raastettua voimakasta juustoa
1 mm jauhettua muskottipähkinää

Lisäksi lasagnelevyjä ja parmesanjuustoa

  1. Valmista valkokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan vimmaisesti sekoittaen. Keitä kastiketta koko ajan sekoitten, kunnes se sakenee, muutama minuutti. Lisää lopuksi juustoraaste ja muskottipähkinä.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa ja porkkana. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki kasvikset ja kaada uunipellille. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja mustapippuri sekä suola. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  3. Kaada tomaattimurska kattilaan. Huuhdo purkit pienellä määrällä vettä ja lisää vesi kattilaan. Lisää etikka, sokeri, mustapippuri, suola ja oregano. Keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
  4. Sekoita paahdetut kasvikset sekä huuhdellut ja valutetut mustapavut tomaattikastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
  5. Kokoa lasagne. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle tomaattikurpitsakastiketta, levitä päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle valkokastiketta. Tee kolmesta neljään kerrosta. Levitä päällimmäiseksi molempia kastikkeita.
  6. Ripottele pinnalle parmesanjuustoa ja kypsennä 175 asteen lämpötilassa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Vinkki! Valkokastikkeen juuston maulla on väliä: valitse kastikkeeseen voimakasta juusoa oman maun mukaan. Esimerkiksi cheddar, gryere tai parmesan sopivat tähän hyvin.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 507 kcal/annos
  • C-vitamiini 38.8 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • Kalsium 304.5 mg
  • Natrium 422.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.2 g
  • Sokerit 12.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 83 g
  • Proteiini 19.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Rasva 14 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*