Valmistusohje

1 kg myskikurpitsaa
2 sipulia
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl curryjauhetta
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 dl kermaa (ruoka-/kaura-/kookos-)
Siemeniin:
ripaus suolaa

1. Pese kurpitsa hyvin juuresharjalla. Kuori halutessasi.
2. Halkaise kurpitsa pitkittäin puoliksi. Koverra siemenet rihmastoineen pois lusikalla ja siirrä ne sivuun. Kuutio kurpitsa ja sipulit.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan paloiteltu kurpitsa, sipuli ja curryjauhe. Paista kasviksia 2–3 minuuttia. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Huuhtele linssit siivilässä haalealla vedellä ja lisää kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia.
4. Valmista sillä aikaa siemenet: Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa ne pyyhkeellä. Paahda pannulla rapeiksi. Mausta ripauksella suolaa.
5. Kun kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa pehmeää, lisää keittoon kerma ja soseuta keitto sileäksi.
7. Tarjoa keitto paahdettujen siementen kera.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 232 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 36.1 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 109.5 mg
  • Natrium 671.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.3 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.4 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 8.2 g

Katso video