Valmistusohje

3 dl vettä
2 dl kuskusia
1 pieni kesäkurpitsa
1 päärynä
0,5 sitruunan mehu (n. 2 rkl)
1 rkl rypsiöljyä
250 g broilerin paistisuikaleita
1 tl curryjauhetta
(1 dl kuivattuja karpaloita)
0,5 tl suolaa
0,5 ruukkua lehtipersiljaa

Lisäksi kreikkalaista jogurttia

1. Kiehauta vesi vedenkeittimellä ja sekoita kulhossa vesi ja kuskus. Anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori päärynä ja pilko se paloiksi.
3. Huuhtele sitruuna, halkaise se ja purista puolikkaasta mehu.
4. Paista paistisuikaleet kypsiksi rypsiöljyssä paistokasarissa. Mausta curryjauheella.
5. Lisää broilerinsuikaleiden joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sekoittele noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon myös muut ainekset ja kääntele seosta toiset 5 minuuttia.
6. Ota vauvan annos sivuun ja soseuta tarvittaessa.
7. Mausta loppupannu suolalla ja tuoreella lehtipersiljalla.
8. Tarjoa kuskuspannu kreikkalaisen jogurtin kanssa.

Vinkki! Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen niiden paistamista ja saat mehevämmän lopputuloksen.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 268 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 11.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 29 mg
  • Natrium 328 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.9 g
  • Proteiini 17.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 6.7 g