Valmistusohje

4 dl vadelmia
¾ dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Lisäksi:
vaniljajäätelöä
kermavaahtoa
vohveleita

1. Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu kattilassa tai kulhossa.
2. Anna maustua noin 10 minuuttia.
3. Kuumenna miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa pienellä teholla.
4. Annostele vaniljajäätelöä kulhoihin.
5. Kaada kuumia vadelmia päälle.
6. Koristele annokset kermavaahdolla ja vohveleilla.

Ainesosat

  • 4 dl
    Vadelma
  • 3/4 dl
    Tomusokeri
  • 1/20 dl
    Sitruunamehu

Reseptin ravintosisältö

Energia 37 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.8 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 11.6 mg
  • Natrium 0.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 7.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.3 g
Jaa sivu