Kvinoa-kookospuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/06/puurot_2netti-763x1024-1-rotated.jpg
Kvinoa-kookospuuro
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
2 dl kvinoaa
3 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
2 rkl pähkinä- tai mantelirouhetta
2 tl kanelia tai kardemummaa
- Huuhtele kvinoa-suurimot kylmällä vedellä.
- Laita suurimot ja vesi kattilaan.
- Keitä välillä sekoitellen 15–20 minuuttia.
- Kun vesi on melkein imeytynyt suurimoihin, lisää kookosmaito ja kuumenna.
- Nosta kattila levyltä ja mausta pähkinä- tai mantelirouheella ja kanelilla tai kardemummalla.
- Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Kookosmaidon tilalla voit käyttää tavallista maitoa tai vaikka riisi- tai mantelimaitoa.
Jos haluat puuroisemman rakenteen, korvaa puolet kvinoa-suurimoista esimerkiksi kaurahiutaleilla.
Testattu Marttakeittiössä
0.22 kg CO2 ekv
- Energia 392 kcal/annos
- Rasva 25.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 19.1 g
- Proteiini 9.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.5 g
- Sokerit 5.3 g
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Natrium 16.5 mg
- Kalsium 64.6 mg
- Rauta 5.6 mg
- C-vitamiini 1.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
15 gManteli
-
4 dlKookosmaito
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
180 gKvinoa, siemen