Valmistusohje

2 dl kvinoaa
3 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
2 rkl pähkinä- tai mantelirouhetta
2 tl kanelia tai kardemummaa

  1. Huuhtele kvinoa-suurimot kylmällä vedellä.
  2. Laita suurimot ja vesi kattilaan.
  3. Keitä 15–20 minuuttia.
  4. Kun vesi on melkein imeytynyt suurimoihin, lisää kookosmaito ja kuumenna.
  5. Nosta kattila levyltä ja mausta pähkinä- tai mantelirouheella ja kanelilla tai kardemummalla.

    Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
    Kookosmaidon tilalla voit käyttää tavallista maitoa tai vaikka riisi- tai mantelimaitoa.
    Jos haluat puuroisemman rakenteen, korvaa puolet kvinoa-suurimoista esimerkiksi kaurahiutaleilla.

Ainesosat

  • 180 g
    Kvinoa, siemen
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 4 dl
    Kookosmaito
  • 15 g
    Manteli
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 392 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 5.6 mg
  • Kalsium 64.6 mg
  • Natrium 16.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.5 g
  • Proteiini 9.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19.1 g
  • Rasva 25.9 g
Jaa sivu