Kvinoa-omenasalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1,5 dl kvinoaa
0,5 kurkkua
2 hapanta omenaa
1/2 punasipuli
5 rkl murskattuja saksan- tai hasselpähkinöitä
tuoretta basilikaa

Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
0,75 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl valkoista balsamicoa

1.Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
2.Paloittele kurkku ja omenat. Hienonna basilika ja kuorittu sipuli.
3.Sekoita kaikki ainekset kvinoan kanssa.
4.Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaatin joukkoon.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 148 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.8 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 28.1 mg
  • Natrium 441.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 9 g