Kvinoa-omenasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/kvinoasalaatti.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1,5 dl kvinoaa
0,5 kurkkua
2 hapanta omenaa
5 rkl murskattuja saksan- tai hasselpähkinöitä
tuoretta basilikaa
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
0,75 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl valkoista balsamicoa
Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Paloittele kurkku ja omenat. Hienonna basilika.
Sekoita kaikki ainekset kvinoan kanssa.
Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaatin joukkoon.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
148
kcal/annos
- C-vitamiini 8.8 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 28.1 mg
- Natrium 441.8 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23 g
- Proteiini 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 9 g
Ainesosat
-
135 gKvinoa, keitetty
-
0.5 kplKurkku
-
2 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
5 rklPähkinä, saksanpähkinä
-
1 rklOliiviöljy
-
10 gSitruunamehu
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklBalsamiviinietikka