Kvinoa-omenasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/kvinoasalaatti.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1,5 dl kvinoaa
0,5 kurkkua
2 hapanta omenaa
1/2 punasipuli
5 rkl murskattuja saksan- tai hasselpähkinöitä
tuoretta basilikaa
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
0,75 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl valkoista balsamicoa
1.Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
2.Paloittele kurkku ja omenat. Hienonna basilika ja kuorittu sipuli.
3.Sekoita kaikki ainekset kvinoan kanssa.
4.Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaatin joukkoon.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 8.8 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 28.1 mg
- Natrium 441.8 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23 g
- Proteiini 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 9 g
Ainesosat
-
135 gKvinoa, keitetty
-
0.5 kplKurkku
-
2 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
5 rklPähkinä, saksanpähkinä
-
1 rklOliiviöljy
-
10 gSitruunamehu
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklBalsamiviinietikka