Valmistusohje

2 dl silputtua basilikaa, persiljaa ja minttua
1 tl suolaa
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 kurkkua
1 salaattisipuli
2 viipaletta kuivaa paahtoleipää
2-3 rkl valkoviinietikkaa
n. 4 dl kylmää vettä
mustapippuria myllystä

Keiton voi valmistaa monitoimikoneella, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

  1. Soseuta yrtit, suola, valkosipuli ja öljy tahnaksi.
  2. Paloittele kurkut, sipuli sekä leivät ja lisää tahnaan yhdessä valkoviinietikan kanssa. Jatka soseuttamista, kunnes keitto on tasaista.
  3. Lisää lopuksi vettä makusi mukaan. Mausta pippurilla.
  • Keitosta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta leipää.
  • Nesteeksi voi käyttää myös kivennäisvettä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 11 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 663.4 mg
  • Kalsium 76.4 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 24.6 mg