Valmistusohje

2 dl silputtua basilikaa, persiljaa ja minttua
1 tl suolaa
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 kurkkua
1 salaattisipuli
2 viipaletta kuivaa paahtoleipää
2-3 rkl valkoviinietikkaa
n. 4 dl kylmää vettä
mustapippuria myllystä

Keiton voi valmistaa monitoimikoneella, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

  1. Soseuta yrtit, suola, valkosipuli ja öljy tahnaksi.
  2. Paloittele kurkut, sipuli sekä leivät ja lisää tahnaan yhdessä valkoviinietikan kanssa. Jatka soseuttamista, kunnes keitto on tasaista.
  3. Lisää lopuksi vettä makusi mukaan. Mausta pippurilla.
  • Keitosta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta leipää.
  • Nesteeksi voi käyttää myös kivennäisvettä.

Ainesosat

  • 1 dl
    Basilika, tuore
  • 6 rkl
    Persilja
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 4 g
    Valkosipuli
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 800 g
    Kurkku
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Paahtoleipä, grahampaahtoleipä, vesi
  • 2 1/2 rkl
    Viinietikka
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 162 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.6 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 76.4 mg
  • Natrium 663.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 11 g
Jaa sivu