Kyssäkaalisalaatti

Raikas ja rapea kyssäkaali hurmaa tässä nopeassa salaatissa.

G
4 annosta

Valmistusohje

3 kpl pientä kyssäkaalia
Kastike:
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria/hunajaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
2 rkl rouhittuja pistaasi- tai hasselpähkinöitä 

  1. Kuori kyssäkaalit veitsellä. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, apuna voi käyttää mandoliinia tai juustohöylää. 
  2. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tarjoiluastian pohjalle ja sekoita tasaiseksi. Lisää kyssäkaaliviipaleet kastikkeen päälle ja sekoita. 
  3. Hienonna pähkinät veitsellä ja ripottele ne salaatin päälle. 

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.54 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 143 kcal/annos
  • Rasva 9.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 11.6 g
  • Sokerit 10.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 313.3 mg
  • Kalsium 79.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 109.7 mg