Kyssäkaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/marttaliitto_kyssakaalisalaatti_vaaka_h.jpg
Kyssäkaalisalaatti
Raikas ja rapea kyssäkaali hurmaa tässä nopeassa salaatissa.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Sadonkorjuu
- Salaatit
- Syksy
- Vegaaninen
Valmistusohje
3 kpl pientä kyssäkaalia
Kastike:
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria/hunajaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
2 rkl rouhittuja pistaasi- tai hasselpähkinöitä
- Kuori kyssäkaalit veitsellä. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, apuna voi käyttää mandoliinia tai juustohöylää.
- Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tarjoiluastian pohjalle ja sekoita tasaiseksi. Lisää kyssäkaaliviipaleet kastikkeen päälle ja sekoita.
- Hienonna pähkinät veitsellä ja ripottele ne salaatin päälle.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.54 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 143 kcal/annos
- Rasva 9.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 1.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 11.6 g
- Sokerit 10.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 313.3 mg
- Kalsium 79.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 109.7 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklPähkinä, pistaasipähkinä
-
1 ripausMustapippuri
-
2 tlHunaja
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.2 cupSitruunamehu
-
2 tlSitruunankuori
-
2 rklOliiviöljy
-
3 kplKyssäkaali, kaalirapi