Ainesosat

  • 400 g
    Kyssäkaali, kaalirapi
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 5 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 1/2 dl
    Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 1 tl
    Sinappi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 76 kcal/annos
  • C-vitamiini 63.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 96 mg
  • Natrium 329.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Rasva 4.1 g

Valmistusohje

1 kyssäkaali (n. 400 g)
1 valkosipulin kynsi
½-1 dl tuoreita yrttejä, kuten tilliä tai minttua
1 ½ dl paksua jogurttia (rasvaa 10 %)
1 rkl sitruunanmehua
1 tl dijonsinappia
½ tl suolaa
mustapippuria

1. Kuori ja raasta kyssäkaali.
2. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
3. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Vinkki: Kokeile joukkoon myös omenaraastetta.

Jaa sivu