Lakkaherkut

Lakkaherkussa yhdistyvät maukas kaura, täyteläinen vanilja, tumma suklaa ja ihanat kultaiset lakat.

4 annosta

Valmistusohje

Taikinasta tulee noin 27–30 kauralastua. Käytä haluamasi määrä jälkiruokiin ja säilytä loput tiiviissä astiassa. Ohjeen jäätelö-, suklaa-, ja lakkamäärällä valmistat noin neljä annosta.

Keksikupit
3 dl kaurahiutaleita
150 g margariinia tai voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
0,5 dl kermaa tai maitoa
1 kananmuna

Täyte
100 g tummaa suklaata
0,5 litraa vaniljajäätelöä
2 dl lakkoja eli hilloja, lakkasurvosta tai lakkahilloa

  1. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Sulata margariini tai voi ja sekoita se hiutaleisiin.
  2. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri ja sekoita ne rasva-hiutaleseokseen.
  3. Sekoita lopuksi kerma tai maito sekä kananmuna taikinaan.
  4. Nostele kahdella teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperille, noin yhdeksän nokaretta yhdelle pellille. Keksit leviävät uunissa, joten välissä saa olla reilusti tilaa.
  5. Paista uunissa 175 asteessa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia pellillä ja nosta sitten varovasti lastan tai veitsen avulla jälkiruokaan tarvitsemasi määrä keksejä nurin käännetyn muffinipellin päälle, jolloin kuuman keksin reunat painuvat alaspäin. Voit käyttää myös nurin käännettyjä kahvikuppeja. Anna jäähtyä.
  6. Sulata suklaa kulhossa mikroaaltouunissa tai pienessä kattilassa liedellä.
  7. Juuri ennen tarjoilua lusikoi keksikuppeihin vaniljajäätelöä sekä lakkoja tai lakkahilloa tai -survosta ja valuta sulaa suklaata päälle.

Vinkki! Voit käyttää vaniljajäätelön sijasta kermavaahtoa tai kerma-rahkaseosta. Voit myös kastaa keksien reunat sulaan suklaaseen ennen täyttämistä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.4 kg CO2 ekv
  • Energia 348 kcal/annos
  • Rasva 18.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 42.5 g
  • Sokerit 33.4 g
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Natrium 66.3 mg
  • Kalsium 115.9 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 30.8 mg