Leenan lakkapiirakka eli hillapiirakka

12 annosta

Valmistusohje

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 muna
5 dl lakkoja eli hilloja

  1. Voitele pyöreä halkaisijaltaan 30 cm:n piirakkavuoka ja laita uuni lämpenemään 225°C:seen.
  2. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon.
  3. Paloittele sekaan kylmä rasva. Sekoita nopeasti murumaiseksi seokseksi.
  4. Ota muruista 2 dl toiseen astiaan.
  5. Riko muna juomalasiin ja vatkaa sekaisin ja lisää kulhoon jääneisiin muruihin.
  6. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  7. Levitä marjat taikinan päälle.
  8. Ripottele toisessa kulhossa olevat murut marjojen päälle.
  9. Paista noin 30 minuuttia.

    Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Hiilijalanjälki
0.13 kg CO2 ekv
  • Energia 163 kcal/annos
  • C-vitamiini 20.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 57.3 mg
  • Natrium 105 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Rasva 7.6 g