Valmistusohje

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 muna
5 dl lakkoja eli hilloja

  1. Voitele pyöreä halkaisijaltaan 30 cm:n piirakkavuoka ja laita uuni lämpenemään 225°C:seen.
  2. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon.
  3. Paloittele sekaan kylmä rasva. Sekoita nopeasti murumaiseksi seokseksi.
  4. Ota muruista 2 dl toiseen astiaan.
  5. Riko muna juomalasiin ja vatkaa sekaisin ja lisää kulhoon jääneisiin muruihin.
  6. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  7. Levitä marjat taikinan päälle.
  8. Ripottele toisessa kulhossa olevat murut marjojen päälle.
  9. Paista noin 30 minuuttia.

    Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 163 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 105 mg
  • Kalsium 57.3 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 20.5 mg
Jaa sivu