Valmistusohje

1 kesäkurpitsa
1 fenkoli
1 sipuli
250 g vihreitä papuja (pakaste käy)
2 tomaattia
2 rkl tuoretta tilliä
1 prk kalasäilykettä (esim. suomalaista luonnonkalaa savustettuna n. 120 g)

Kastike
½ sitruunanmehu
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuri

  1. Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko kasvikset ja laita laakeaan uunivuokaan.
  3. Sekoita kastikeainekset ja kaada kastike kasvisten päälle.
  4. Laita päälle tilli ja kalasäilyke öljyineen. Voit laittaa kalasäilykkeen salaattiin myös kypsennyksen jälkeen.
  5. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä!

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 241 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 31.9 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 67.1 mg
  • Natrium 512.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11 g
  • Proteiini 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 19.8 g