Lämmin kinkkuleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lammin-kinkkuleipa_pysty.jpg
Lämmin kinkkuleipä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
4 isoa paahtoleipäviipaletta
margariinia
1 tomaatti
2 viipaletta kinkkua
sinappia tai ketsuppia
70 g juustoraastetta
1. Voitele leivät margariinilla tai voilla.
2. Levitä kinkkuviipaleet kahdelle leivälle ja voitele sinapilla tai ketsupilla.
3. Viipaloi tomaatti ja laita viipaleet leiville.
4. Ripottele puolet juustoraasteesta tomaattien päälle.
5. Laita toinen leipäviipale päälle ja leikkaa leivät kolmioiksi.
6. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
7. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia tai paista uunissa 225°C:ssa noin 5 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.37 kg CO2 ekv
- Energia 214 kcal/annos
- Rasva 9.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Proteiini 9.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.8 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 361.5 mg
- Kalsium 178.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 2.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
70 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
2 rklSinappi
-
20 gKokolihaleikkele, keittokinkku, rasvaa 4,5 %
-
80 gTomaatti
-
4 tlMargariini 60%, teollinen tuotekeskiarvo
-
4 iso annos (40.0 g)Paahtoleipä, isopaahto graham, grahampaahtoleipä, vaasan