Lämmin lohi-fetasalaatti

G
6 annosta

Valmistusohje

n. 600-700 g ruodotonta kirjolohi- tai lohifileetä
1 tl suolaa
2 fenkolia
3 omenaa
3 dl pähkinäsekoitusta
3 rkl öljyä
½ tl chilirouhetta
mustapippuria myllystä
150 g fetaa
½ sitruunan mehu
n. 100g babypinaattia
1 dl silputtua persiljaa

Lisäksi leipää

  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pyyhi kala ja aseta pellille. Mausta suolalla.
  2. Huuhtele ja suikaloi fenkolit sekä omenat ja lisää pellille lohen ympärille.
  3. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä.
  4. Lisää kasvisten päälle pähkinät, öljy sekä chilirouhe ja kääntele siten, että öljyä sekoittuu omenoiden ja fenkolien joukkoon. Rouhi vielä mustapippuria koko pellin päälle.
  5. Paista 200 asteessa 25 minuuttia, nosta pelti uunista ja murusta kasvisten päälle feta.
  6. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
  7. Mausta sitruunan mehulla ja levitä päälle vielä babypinaatti ja silputtu persilja.
  8. Tarjoile leivän kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
2.4 kg CO2 ekv
  • Energia 573 kcal/annos
  • C-vitamiini 42.3 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 386 mg
  • Natrium 724.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
  • Proteiini 29 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
  • Rasva 44.5 g