-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kalaruoat
Valmistusohje
n. 600-700 g ruodotonta kirjolohi- tai lohifileetä
1 tl suolaa
2 fenkolia
3 omenaa
3 dl pähkinäsekoitusta
3 rkl öljyä
½ tl chilirouhetta
mustapippuria myllystä
150g fetaa
½ sitruunan mehu
n. 100g babypinaattia
1 dl silputtua persiljaa
Lisäksi leipää
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pyyhi kala ja aseta pellille. Mausta suolalla.
Huuhtele ja suikaloi fenkolit sekä omenat ja lisää pellille lohen ympärille. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä. Lisää kasvisten päälle pähkinät, öljy sekä chilirouhe ja kääntele siten, että öljyä sekoittuu omenoiden ja fenkolien joukkoon. Rouhi vielä mustapippuria koko pellin päälle.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia, nosta pelti uunista ja murusta kasvisten päälle feta. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Mausta sitruunan mehulla ja levitä päälle vielä babypinaatti ja silputtu persilja. Tarjoile leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 42.3 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 386 mg
- Natrium 724.4 mg
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Sokerit 9.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
- Proteiini 29 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
- Rasva 44.5 g
Ainesosat
-
700 gKirjolohifilee
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 sipuliFenkoli
-
3 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
190 gPähkinä, hasselpähkinä
-
3 rklRypsiöljy
-
150 gJuusto, feta
-
0.5 kplSitruuna, kuorittu
-
100 gPinaatti
-
50 gPersilja