Valmistusohje

1pkt kiinteää tofua (marinoitua tai savustettua)
n. 800g varhaisperunoita
0,5tl suolaa
1 nippu vihreää parsaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
n. 100g pinaatin tai rucolan lehtiä
1dl hienoksi silputtua persiljaa

Kastike:
0,75dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2rkl kokojyväsinappia
2rkl hunajaa (tai 2tl sokeria)
1tl suolaa
mustapippuria myllystä

1. Leikkaa tofu noin 1,5cm paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet talouspaperien väliin kuivumaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pese, kuivaa ja puolita perunat. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille, ripottele hiukan suolaa päälle ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
3. Kuutioi tofusiivut ja lisää ne perunoiden sekaan. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
4. Napsauta parsoista kuiva tyvi pois. Leikkaa varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja lisää pellille. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Ota pelti uunista, kun perunat ja tofut ovat saaneet kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä hieman.
5. Halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti tai rucola. Sekoita kastikkeen ainekset.
6. Laita kaikki ainekset kulhoon, valuta kastike päälle ja kääntele varovasti, niin että kastike levittyy tasaisesti ympäri salaattia.

Voit kokeilla tofun tilalla myös kaurapalaa tai isoja valkoisia papuja. Toimi kaurapalan kanssa samoin kuin tofun. Lisää kypsät, huuhdellut pavut kulhoon yhtä aikaa tomaattien ja pinaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 431 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 71.7 mg
  • Rauta 7 mg
  • Kalsium 327.3 mg
  • Natrium 1279.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.2 g
  • Sokerit 9.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.2 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 21.8 g