Valmistusohje

200 g ruusukaalia
6 porkkanaa (myös keltaisia ja violetteja)
oliiviöljyä
hunajaa
1 pss salaattisekoitusta
1 dl kuivattuja karpaloita
1-2 dl pekaanipähkinöitä
vaaleaa balsamicokastiketta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko porkkanat. Pese ja halkaise ruusukaalit. Laita porkkanat ja ruusukaalit uunipellille. Laita kasvisten päälle öljyä ja hunajaa. Paahda kasviksia uunissa noin 25 minuuttia.

Asettele salaattisekoitus tai salaatinlehdet tarjoiluvadille. Laita salaatin päälle paahdetut porkkanat ja ruusukaalit. Ripottele päälle kuivattuja karpaloita sekä pekaanipähkinöitä. Laita salaatin päälle kastikkeeksi vaaleaa balsamicoa. Tarjoile heti.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 265 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 53 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 68.4 mg
  • Natrium 26.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Sokerit 19.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.7 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 17.5 g