Lämmin ruusukaalisalaatti
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_ilmastoruokareseptit_valkopapulisake_ruusukaalisalaatti_vaaka_H.jpg
		
		Lämmin ruusukaalisalaatti
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
400 g ruusukaalia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunan mehua
- Huuhtele ruusukaalit. Poista tarvittaessa rikkoutuneet päällyslehdet ja siisti kanta. Leikkaa ruusukaalit veitsellä ohuiksi kiekoiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää ruusukaalit ja paista muutama minuutti, sekoita välillä. Lisää sitten valkosipulit. Jatka paistamista, kunnes ruusukaali on saanut hieman väriä.
- Mausta ja lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu. Tarjoa ruusukaali lisäkkeenä esim. kalaruokien kanssa.
Hiilijalanjälki / annos
							0.3							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 85 kcal
- C-vitamiini 92.9 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 44.9 mg
- Natrium 150.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Sokerit 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
- Proteiini 1.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 7.3 g
Pääraaka-aineet
- 
								400 gruusukaalia
- 
								0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
- 
								2 rklrypsiöljyä
- 
								0.25 tlsuolaa
- 
								0.25 tlmustapippuria
- 
								1 rklraastettua sitruunakuorta (1 sitruunan kuori)
- 
								10 gsirtuunamehua (2 tl)