Valmistusohje

400 g ruusukaalia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunan mehua

  1. Huuhtele ruusukaalit. Poista tarvittaessa rikkoutuneet päällyslehdet ja siisti kanta. Leikkaa ruusukaalit veitsellä ohuiksi kiekoiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla, lisää ruusukaalit  ja paista muutama minuutti, sekoita välillä. Lisää sitten valkosipulit. Jatka paistamista, kunnes ruusukaali on saanut hieman väriä.
  3. Mausta ja lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu. Tarjoa ruusukaali lisäkkeenä esim. kalaruokien kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 85 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 92.9 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 44.9 mg
  • Natrium 150.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 7.3 g
Jaa sivu