Lampaankääpäsalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

muutamaa erilaista salaattia
½ hunajamelonia
10 kirsikkatomaattia
1 dl mantelilastuja
1–2 rkl öljyä
½ l paloiteltuja lampaankääpiä
ripaus suolaa ja pippuria

kastike:
1 prk kermaviiliä
2 tl hunajaa
½ dl tillisilppua
1 rkl sitruunamehua
½ tl sitruunamehua
½ tl sitruunapippuria
ripaus yrttisuolaa

1. Sekoita kastikeainekset keskenään.
2. Pane kastike jääkaappiin kylmenemään.
3. Revi huuhdellut salaattien lehdet laakeaan kulhoon.
4. Koverra melonista palloja tai leikkaa hedelmäliha kuutioiksi ja halkaise tomaatit ja ripottele ne salaatin päälle.
5. Paahda mantelilastuja hetki kuivalla teflonpannulla ja kaada salaatin päälle.
5. Pane lampaankääpäpalat pannulle ja haihduta niistä neste. Lisää öljy ja paista hetki.
6. Mausta sienet ripauksella suolaa ja pippuria.
7. Levitä sienet salaatin päälle.

Tarjoa lämpimän salaatin kanssa kylmää kermaviiliastiketta.

Hiilijalanjälki
0.62 kg CO2 ekv
  • Energia 198 kcal/annos
  • Rasva 14 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
  • Sokerit 10 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 435 mg
  • Kalsium 122.5 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 23.6 mg