Lampaankyljyksiä ja fetakastiketta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/lampaankyljykset_lammas.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Munaton
- Pääsiäinen
Valmistusohje
8 lampaankyljystä
voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria
yrttimaustetta, esim. rosmariinia
1 dl laimennettua sitruunamehua tai
valkoviiniä
1 dl ruokakermaa
2 tl soijakastiketta
100 g fetajuustoa
1. Kuumenna rasva ja ruskista kyljykset molemmin puolin.
2. Ripottele pinnalle aavistus suolaa, mustapippuria ja jotain yrttimaustetta.
3. Pidä kyljykset lämpiminä esimerkiksi foliolla peitetyssä vuoassa.
4. Kaada paistinpannuun sitruunamehu/viini ja kerma ja sekoita hyvin kyljyksistä irronneen nesteen joukkoon.
5. Lisää soijakastike ja murennettu fetajuusto. Anna kastikkeen kiehua jonkin aikaa.
6. Kaada kastike kyljysten päälle ja tarjoa uuniperunoiden kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
316
kcal/annos
2 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 0.4 mg
- Rauta 3.2 mg
- Kalsium 81.3 mg
- Natrium 1054.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Sokerit 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.8 g
- Proteiini 25.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
- Rasva 22.8 g
Ainesosat
-
2 rklVoi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 tlRosmariini, kuivattu
-
1 dlValkoviini, kuiva
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
2 tlMaustekastike, soijakastike
-
100 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
8 keskikokoinen annos (100.0 g)Lammaspaisti