Valmistusohje

8 lampaankyljystä
voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria
yrttimaustetta, esim. rosmariinia
1 dl laimennettua sitruunamehua tai
valkoviiniä
1 dl ruokakermaa
2 tl soijakastiketta
100 g fetajuustoa

1. Kuumenna rasva ja ruskista kyljykset molemmin puolin.
2. Ripottele pinnalle aavistus suolaa, mustapippuria ja jotain yrttimaustetta.
3. Pidä kyljykset lämpiminä esimerkiksi foliolla peitetyssä vuoassa.
4. Kaada paistinpannuun sitruunamehu/viini ja kerma ja sekoita hyvin kyljyksistä irronneen nesteen joukkoon.
5. Lisää soijakastike ja murennettu fetajuusto. Anna kastikkeen kiehua jonkin aikaa.
6. Kaada kastike kyljysten päälle ja tarjoa uuniperunoiden kera.

Ainesosat

  • 2 rkl
    Voi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 tl
    Rosmariini, kuivattu
  • 1 dl
    Valkoviini, kuiva
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
  • 2 tl
    Maustekastike, soijakastike
  • 100 g
    Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
  • 8 keskikokoinen annos (100.0 g)
    Lammaspaisti

Reseptin ravintosisältö

Energia 316 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 81.3 mg
  • Natrium 1054.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.8 g
  • Proteiini 25.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
  • Rasva 22.8 g
Jaa sivu