Lampaankyljyksiä ja fetakastiketta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/lampaankyljykset_lammas.jpg
Valmistusohje
8 lampaankyljystä
voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria
yrttimaustetta, esim. rosmariinia
1 dl laimennettua sitruunamehua tai valkoviiniä
1 dl ruokakermaa
2 tl soijakastiketta
100 g fetajuustoa
Kuumenna rasva ja ruskista kyljykset molemmin puolin.
- Ripottele pinnalle aavistus suolaa, mustapippuria ja jotain yrttimaustetta.
- Pidä kyljykset lämpiminä esimerkiksi foliolla peitetyssä vuoassa.
- Kaada paistinpannuun sitruunamehu/viini ja kerma ja sekoita hyvin kyljyksistä irronneen nesteen joukkoon.
- Lisää soijakastike ja murennettu fetajuusto. Anna kastikkeen kiehua jonkin aikaa.
- Kaada kastike kyljysten päälle ja tarjoa uuniperunoiden kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.4 mg
- Rauta 3.2 mg
- Kalsium 81.3 mg
- Natrium 1054.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Sokerit 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.8 g
- Proteiini 25.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
- Rasva 22.8 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
2 rklVoi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 tlRosmariini, kuivattu
-
1 dlValkoviini, kuiva
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
2 tlMaustekastike, soijakastike
-
100 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
8 keskikokoinen annos (100.0 g)Lammaspaisti