Valmistusohje

8 keitettyä munaa
4 anjovisfileetä
2–3 raakaa keltuaista
mustapippuria myllystä
4 isoa ruisleipäviipaletta

Paistamiseen voita

Hienonna keitetyt munat haarukalla mahdollisimman pieneksi. Leikkaa anjovisfileet pieneksi silpuksi. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon raa’at keltuaiset ja mustapippuria. Jos haluat, voit leikata leivistä reunat pois. Levitä muna-anjovisseos leiville.
Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen nokare voita. Laita leivät pannulle täytepuoli alaspäin. Kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä, käännä leivät ja paista hetken aikaa toiseltakin puolelta. Nosta leivät tarjoiluvadille tai lautaselle ja koristele esim. sitruunalohkoilla, tillillä tai persiljalla ja anjoviksella.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 277 kcal/annos
  • Rauta 2.8 mg
  • Kalsium 84.1 mg
  • Natrium 553 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.7 g
  • Proteiini 16.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
  • Rasva 17.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*