Valmistusohje

300 g lanttua
2 rkl öljyä
1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1,5 rkl currya
1 sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
n. 150 g kypsiä kiherneitä
½ punainen chili/ ½ tl chilijauhetta
70 g tomaattipyreetä
400 ml kookosmaitoa
1 tl suolaa ja rouhittua mustapippuria

1. Kuori ja paloittele lanttu.
2. Esikeitä lanttukuutioita suolavedessä noin 20 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
4. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon juustokumina, curry, sipuli ja valkosipuli. Kuullota n. 5 minuuttia.
5. Lisää huuhdellut kikherneet, lanttulohkot, hienonnettu chili, tomaattipyree ja kookosmaito.
6. Kiehauta ja säädä sen jälkeen lieden lämpötila pienimmälle mahdollisille. Anna curryn tekeytyä kannen alla 20–30 minuuttia.
7. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile esim. ohran, kurkkuraidan ja naanleivän seurana.

Ainesosat

  • 300 g
    Lanttu
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 150 g
    Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
  • 70 g
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 4 dl
    Kookosmaito
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 1 tbsp, whole
    Kuminan siemenet
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 1/2 rkl
    Mausteet, currya
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1/2 kpl
    Chili, vihreä, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 369 kcal/annos
  • Rasva 29.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19.3 g
  • Proteiini 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.1 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Kuitu, kokonais- 10.1 g
  • Natrium 638.9 mg
  • Kalsium 99 mg
  • Rauta 6.4 mg
  • C-vitamiini 45 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu