Lanttulaatikko, maidoton

G
5 annosta

Valmistusohje

1,2 kg lanttuja
0,8 kg perunoita
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
2 rkl ruokaöljyä
hiven muskottipähkinää
hiven inkivääriä tai kanelia
valkopippuria
(pinnalle: gluteenittomia korppujauhoja)

1. Keitä kuoritut lantut ja perunat paloiteltuna kypsiksi vähässä vedessä.
2. Soseuta.
3. Lisää keitinlientä nesteeksi.
4. Mausta ja lisää öljy. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
5. Kaada seos voideltuun vuokaan ja painele lusikalla kuvioita.
6. Halutessasi voit ripotella gluteenittomia/maidottomia korppujauhoja pintaan.
7. Paista 170°C:ssa noin tunnin ajan.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.13 kg CO2 ekv
  • Energia 277 kcal/annos
  • Rasva 6.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.5 g
  • Sokerit 19.2 g
  • Kuitu, kokonais- 6.7 g
  • Natrium 482.6 mg
  • Kalsium 103.3 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 111.3 mg