Lanttulaatikko, maidoton
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0225.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Joulu
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 kg lanttuja
1 kg perunoita
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
2 rkl ruokaöljyä
1. Keitä kuoritut lantut ja perunat paloiteltuna kypsiksi vähässä vedessä.
2. Soseuta.
3. Lisää keitinlientä nesteeksi.
4. Mausta ja lisää öljy.
5. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista 170°C:ssa noin tunnin ajan.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
293
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 99.4 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 90.4 mg
- Natrium 481.3 mg
- Kuitu, kokonais- 6.4 g
- Sokerit 17.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 61.1 g
- Proteiini 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 6.4 g
Ainesosat
-
1000 gLanttu
-
1000 gPeruna, kuorittu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklSiirappi
-
2 rklRypsiöljy