Valmistusohje

reilu 1 kg lanttua
noin 1/2 l vettä
suolaa
3 dl kermamaitoa
1 dl korppujauhoja
1-2 munaa
2-3 rkl siirappia
hiven muskottipähkinää
hiven inkivääriä tai kanelia
valkopippuria
(nokare voita)

1. Keitä kuoritut ja lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Laita vettä vain sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät. Pidä kattilassa kansi päällä tai vain hieman raollaan. Lisää tarvittaessa vettä lisää.
2. Soseuta lantut keitinliemineen. Anna hieman jäähtyä ennen muiden aineiden lisäämistä.
3. Lisää kermamaidossa turvonneet korppujauhot ja muut aineet joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kuvioi pinta lusikalla.
5. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessa muutama nokare voita.
6. Paista 170°C:ssa noin 1 1/2 tuntia. (peitä tarvittaessa)

Mikäli et halua kovin vahvan makuista laatikkoa, voit lisätä lanttusoseeseen vähän keitettyä, survottua perunaa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 80 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 175.3 mg
  • Natrium 578.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Sokerit 18.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.5 g
  • Proteiini 8.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 4.4 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus