Ainesosat

  • 1000 g
    Lanttu
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 dl
    Maito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 1/2 rkl
    Siirappi
  • 1/5 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 1/4 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1/4 tl
    Valkopippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 190 kcal/annos
  • C-vitamiini 80 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 175.3 mg
  • Natrium 578.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Sokerit 18.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.5 g
  • Proteiini 8.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 4.4 g

Valmistusohje

reilu 1 kg lanttua
(perunoita)
n. 1/2 l vettä
suolaa
3 dl kermamaitoa
1 dl korppujauhoja
1-2 munaa
2-3 rkl siirappia
hiven muskottipähkinää
hiven inkivääriä tai kanelia
valkopippuria

1. Keitä lohkotut, kuoritut lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi miedolla lämmöllä. Laita vettä vain sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät. Pidä kattilassa kansi päällä.
2. Soseuta ne keitinliemineen. Mikäli et halua kovin vahvan makuista laatikkoa, voit lisätä lanttusoseeseen vähän keitettyä, survottua perunaa.
3. Lisää kermamaidossa turvonneet korppujauhot ja muut aineet joukkoon.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kuvioi pinta lusikalla.
5. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
6. Paista 170°C:ssa noin 1 1/2 tuntia.

Jaa sivu