Valmistusohje

1 lanttu  tai  4-5 naurista
1-2 rkl rypsiöljyä
suolaa
noin 2 tl Provencen yrttisekoitusta
2-3 rkl pellavan- tai seesaminsiemeniä
noin 2 dl juustoraastetta

1. Lohko ja kuori juurekset ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Levitä viipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle.
3. Voitele viipaleiden pinta kevyesti öljyllä.
4. Ripottele päälle hivenen suolaa ja yrttisekoitusta sekä pellavan- tai seesaminsiemeniä.
5. Kypsennä viipaleita 200°C:sen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
6. Ripottele päälle juustoraastetta ja jatka kypsennystä uunin ylätasolla 10-15 minuuttia.

Juuresviipaleet maistuvat hyviltä myös kylminä.

Ainesosat

  • 300 g
    Lanttu
  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 2 1/2 rkl
    Seesaminsiemen, kuorineen
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 178 kcal/annos
  • C-vitamiini 29.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 270.1 mg
  • Natrium 646.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.6 g
  • Proteiini 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Rasva 14.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu