Lanttusose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0188.jpg
Lanttusose
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
1–2 lanttua
vettä
1–2 rkl margariinia tai voita
1 rkl vehnäjauhoja
1–2 dl lantun keitinlientä tai maitoa
suolaa, valkopippuria, ripaus sokeria
- Leikkaa lanttu lohkoiksi ja kuori lohkot.
- Kuumenna kattilassa hiukan vettä ja keitä lohkot pehmeiksi.
- Kaada keitinliemi talteen ja soseuta lantut sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai perunasurvimella.
- Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää joukkoon rasva ja keitinliemi tai kylmä maito, johon jauhot on sekoitettu.
- Kuumenna sekoittaen, kunnes sose kiehahtaa.
- Mausta ja vatkaa kuohkeaksi.
Tarjoa lanttusose perunasoseen sijasta.
Voit myös korvata osan lantusta perunalla.
0.48 kg CO2 ekv
- Energia 110 kcal/annos
- C-vitamiini 60 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 101.3 mg
- Natrium 344.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 8.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.5 g
- Proteiini 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
- Rasva 5.4 g
Pääraaka-aineet
-
600 gLanttu
-
1 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 rklVoi
-
1 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSokeri
-
1 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug