Valmistusohje

1–2 lanttua
vettä
1–2 rkl margariinia tai voita
1 rkl vehnäjauhoja
1–2 dl lantun keitinlientä tai maitoa
suolaa, valkopippuria, ripaus sokeria

  1. Leikkaa lanttu lohkoiksi ja kuori lohkot.
  2. Kuumenna kattilassa hiukan vettä ja keitä lohkot pehmeiksi.
  3. Kaada keitinliemi talteen ja soseuta lantut sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai perunasurvimella.
  4. Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää joukkoon rasva ja keitinliemi tai kylmä maito, johon jauhot on sekoitettu.
  5. Kuumenna sekoittaen, kunnes sose kiehahtaa.
  6. Mausta ja vatkaa kuohkeaksi.

Tarjoa lanttusose perunasoseen sijasta.
Voit myös korvata osan lantusta perunalla.

Ainesosat

  • 600 g
    Lanttu
  • 1 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 rkl
    Voi
  • 1 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug

Reseptin ravintosisältö

Energia 110 kcal/annos
  • C-vitamiini 60 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 101.3 mg
  • Natrium 344.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 8.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.5 g
  • Proteiini 3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Rasva 5.4 g
Jaa sivu