Lasimestarin silli

G
25 annosta

Valmistusohje

2-3 silliä tai
4-6 sillifilettä
1 3/4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
11/2 dl sokeria
1-2 porkkanaa
1 iso punasipuli
2 tl kokonaisia valkopippureita
3 laakerinlehteä
(sinapinsiemeniä)

1. Puhdista sillit.
2. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Liotusaika riippuu kalojen suolaisuudesta.
3. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Jäähdytä liemi.
4. Valuta sillit ja viipaloi parin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi selkäruotoineen. Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne.
5. Lado lasi- tai savitölkkiin kerroksittain sillipalat, viipaloitu porkkana, renkaiksi leikattu sipuli ja mausteet.
6. Kaada päälle kylmä liemi. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää.
7. Sulje tölkki kannella tai foliolla.

Anna maustua viileässä 2-3 päivää ennen tarjoamista.

Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
  • Energia 69 kcal/annos
  • Rasva 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
  • Sokerit 5.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 993.3 mg
  • Kalsium 19.7 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg