Valmistusohje

2-3 silliä tai
4-6 sillifilettä
1 3/4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
11/2 dl sokeria
1-2 porkkanaa
1 iso punasipuli
2 tl kokonaisia valkopippureita
3 laakerinlehteä
(sinapinsiemeniä)

1. Puhdista sillit.
2. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Liotusaika riippuu kalojen suolaisuudesta.
3. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Jäähdytä liemi.
4. Valuta sillit ja viipaloi parin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi selkäruotoineen. Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne.
5. Lado lasi- tai savitölkkiin kerroksittain sillipalat, viipaloitu porkkana, renkaiksi leikattu sipuli ja mausteet.
6. Kaada päälle kylmä liemi. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää.
7. Sulje tölkki kannella tai foliolla.

Anna maustua viileässä 2-3 päivää ennen tarjoamista.

Ainesosat

  • 500 g
    Silli, tynnyriin suolattu
  • 1 3/4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Väkiviinaetikka
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 1 tl
    Valkopippuri
  • 3 g
    Laakerinlehti

Reseptin ravintosisältö

Energia 434 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.8 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 123.4 mg
  • Natrium 6208.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 34.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38 g
  • Proteiini 17.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 23.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu