Lehtikaali-kananmunapasta

4 annosta

Valmistusohje

4 kananmunaa
200g lehtikaalia tai mustakaalia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
0,75 dl auringonkukansiemeniä
350 g täysjyväspagettia
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria

  1. Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi, koska se toimii myös pastan kastikkeena. Jäähdytä munat ja kuori ne.
  2. Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paahda auringonkukansiemenet pannulla.
  3. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaali alkaa hieman pehmentyä. Kaada joukkoon vesi sekä etikka ja kiehauta nopeasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  5. Ota 1 dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon. Lisää auringonkukansiemenet ja keitinliemi.
  6. Sekoita pasta ja annostele lautasille. Halkaise munat ja nosta annosten päälle.
Hiilijalanjälki
0.47 kg CO2 ekv
  • Energia 564 kcal/annos
  • C-vitamiini 56.6 mg
  • Rauta 6.8 mg
  • Kalsium 94.8 mg
  • Natrium 357.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 77.6 g
  • Proteiini 22.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Rasva 23.2 g