Valmistusohje

½ jalopeno chili
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 perunaa
1 punainen paprika
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
yhden limen mehu
1–1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl smetanaa
suolaa
tuoretta basilikaa

1. Poista chilistä siemenet.
2. Kuutioi kasvikset.
3. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä.
4. Lisää tomaattipyree ja kasvikset, sekoittele ja lisää neste ja kasvisliemikuutiot.
5. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia, lisää smetana ja limemehu, suola ja basilika.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 214 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 11.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.2 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 1302.3 mg
  • Kalsium 52.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 99.8 mg
Jaa sivu