Valmistusohje

½ jalopeno chili
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 perunaa
1 punainen paprika
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
yhden limen mehu
1–1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl smetanaa
suolaa
tuoretta basilikaa

1. Poista chilistä siemenet.
2. Kuutioi kasvikset.
3. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä.
4. Lisää tomaattipyree ja kasvikset, sekoittele ja lisää neste ja kasvisliemikuutiot.
5. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia, lisää smetana ja limemehu, suola ja basilika.

Ainesosat

  • 1/2 pippuri
    Paprika, jalapeno
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 6 kpl
    Peruna, kuorittu
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/3 dl
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 1/4 dl
    Sitruunamehu
  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 rkl
    Smetana, rasvaa n. 40 %
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Basilika, tuore
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 214 kcal/annos
  • Rasva 11.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.2 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 1302.3 mg
  • Kalsium 52.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 99.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu