Lettutaikina

8 annosta

Valmistusohje

2 munaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä tai sulatettua rasvaa
0,5 tl suolaa
(1-2 rkl sokeria)

  1. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon loput aineet. Jos teet makeita lettuja, voi taikinaan lisätä sokeria.
  2. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
  3. Paista letut rasvassa pannulla. Käännä lettu paiston puolessa välissä, kun se on hyytynyt ja alapuoli saanut hyvän paistopinnan.
  4. Tarjoa letut makean tai suolaisen täytteen kera.

Vinkki1: Ruokaisia lettuja tehdessä taikinaa voi maustaa mm. pinaatilla, nokkosella ja muilla villiyrteillä tai kasvisraasteilla.

Vinkki 2: Pitsimäisiä lettuja saat, kun korvaat puolet maidosta kivennäisvedellä.

Vinkki3: Gluteenittomia lettuja tehdessä vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Vinkki4: Vegaanisia lettuja tehdessä vaihda maito kasvimaitoon ja jätä munat pois. Munien puuttuessa taikinaan kannattaa lisätä enemmän vehnäjauhoja (esim. 5 dl nestemäärän taikinaan jopa 4 dl jauhoja), jotta jauhojen gluteeni pitää letun kasassa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
  • Energia 164 kcal/annos
  • Rasva 6.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20 g
  • Sokerit 4.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 206.3 mg
  • Kalsium 11 mg
  • Rauta 1.1 mg