Valmistusohje

10 hengelle

400 g makaroneja (mielellään tummia)
2 l vettä
1 rkl suolaa
1–2 (100 g) sipulia
500–600 g sika-nautajauhelihaa

munamaito:
1,3 l maitoa
5 munaa
2 rkl yrttisuolaa
1 rkl paprikajauhetta

päälle: 1–2 dl juustoraastetta

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan melkein kypsiksi ja valuta vesi pois.
2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannussa ja sekoita se kattilaan makaronien joukkoon.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita maito, munat ja mausteet tasaiseksi seokseksi ja kaada muiden aineiden joukkoon.
5. Ripottele päälle juustoraastetta.
6. Kypsennä laatikkoa 175 °C:ssa noin tunti.

Kala- sieni- tai kasvis-makaronilaatikkoa voit valmistaa korvaamalla jauhelihan kalalla, sienillä tai kasviksilla.

Ainesosat

  • 400 g
    Makaroni, pasta
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 100 g
    Sipuli
  • 13 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 5 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 rkl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1 rkl
    Paprikajauhe
  • 60 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 550 g
    Jauheliha, sika-nauta

Reseptin ravintosisältö

Energia 386 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.5 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • Kalsium 264.5 mg
  • Natrium 1762.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.5 g
  • Proteiini 23.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 17 g
Jaa sivu