Lihakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1. Vaihe:
400-600 g luutonta naudan etuselkää tai lapaa
noin 1½ l vettä
1 sipuli
1-1½ tl suolaa
6 maustepippuria
6 valkopippuria
1 laakerinlehti

2. Vaihe:
2 porkkanaa
pala lanttua
pala selleriä
pala palsternakkaa
pala purjoa
4-6 perunaa
hienonnettua persiljaa

1. Vaihe. Huuhdo liha nopeasti kylmällä vedellä. Pane se kokonaisena haaleaan veteen ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori vaahto pois. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna lihan kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla 1½-2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja leikkaa kuutioiksi. Siivilöi liemi.

2. Vaihe. Puhdista ja kuori kasvikset. Leikkaa porkkana, lanttu, selleri ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen ja keitä puolikypsiksi noin 15 minuuttia. Lisää kuoritut, lohkotut perunat ja viipaloitu purjo. Keitä, kunnes perunat ovat kypsät, noin 20 minuuttia. Lisää lihakuutiot ja tarvittaessa nestettä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

Liha kannattaa kypsentää etukäteen, koska valmistusaika on pitkä. Paloiteltu liha kypsyy nopeammin. Luiset lihat antavat makua liemeen. Luista lihaa varataan keittoon 500-700 g.

Hiilijalanjälki
2.39 kg CO2 ekv
  • Energia 275 kcal/annos
  • C-vitamiini 34.9 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • Kalsium 77.5 mg
  • Natrium 714 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.4 g
  • Proteiini 28.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Rasva 8.1 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus