Valmistusohje

400 g naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 sipuli
(2 valkosipulinkynttä)
1 kananmuna
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 tl mustapippuria
1 tl jauhelihamaustetta
(0,5 tl currya)

1. Laita neste kulhoon ja lisää korppujauhot koko ajan sekoittaen. Anna korppujauhojen turvota nesteessä 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipulit (ja valkosipulit).
3. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, muna, mausteet ja jauheliha.
4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5. Pyöritä murekeseos pyöryköiksi vedellä kostutetuin käsin.
6. Laita pyörykät uuninpellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Halutessaan lihapyörykät voi paistaa myös pannulla.

Kokeile erilaisia mausteita lihapulliin, esimerkiksi curry antaa kivan säväyksen makuun.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 10.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Proteiini 24.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.8 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 695.9 mg
  • Kalsium 24.2 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 1.8 mg

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus