Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja tai
3 viipaletta vaaleaa leipää tai
2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)

1.   Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isos­sa kulhossa 5-10 minuut­tia. Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raas­ta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
2.   Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
3. Jaa murekeseos kahteen osaan ja muodosta niistä tan­got.
4. Jaa kumpikin tanko noin 10 – 12 pyörykäksi.
5. Kypsennä pyöryköitä joko paistinpannulla, uunissa 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia tai keittämällä liha­liem­essä 6 – 7 minuuttia. Uunis­sa kypsyy isompikin annos kerral­la.

Keitet­tyjen lihapyöryköiden keitin­liemestä voit tehdä kastikkeen suurustamalla se vehnäjauhoilla (kts. vaalea peruskastike s. ) ja maustamalla to­m­aat­tisoseella, sinapilla, karril­la tai paprika­jauheel­la/-­kuuti­oilla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 257 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Proteiini 24.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.8 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 1044.6 mg
  • Kalsium 26.1 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • C-vitamiini 3.5 mg
Jaa sivu