Limeposset
Helppo jälkiruoka, johon et tarvitse monta ainesta! Voit valmistaa tämän jälkiruoan myös edellisenä päivänä.
-
Avainsanat:
- Isänpäivä
- Jälkiruoat
- Kesä
- Kevät
- Marjat
- Äitienpäivä
Valmistusohje
2 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl limemehua (n. 3 limeä)
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
2 dl marjoja tai 2 dl ketunleivän lehtiä ja kukkia.
1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä kolme minuuttia, samalla koko ajan sekoittaen. Seos saa poreilla reilusti. Siirrä kattila liedeltä pois.
2. Sekoita limemehuun 1 rkl kermaseosta, jonka kuuluu juoksettua. Kaada limeseos sen jälkeen ohuena nauhana lopun kerman joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen. Mausta seos vaniljasokerilla.
3. Jaa seos pieniin laseihin tai annoskulhoihin. Anna hyytyä vähintään kaksi tuntia jääkaapissa tai tunti pakastimessa. Tarjoile tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa. Villiyrttien sesonkiaikaan
voit koristella possetit ketunleivän lehdillä ja kukilla.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 263 kcal/annos
- Rasva 17.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.9 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 25.9 g
- Sokerit 21.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 15.3 mg
- Kalsium 62.1 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 27.1 mg
Pääraaka-aineet
-
0.32 cupSokeri
-
0.85 cupMarja, keskiarvo
-
1 tlVanilliinisokeri
-
3 kplLimetit
-
0.85 cupKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %