Limeposset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/limeposse_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Munaton
Valmistusohje
3 dl kermaa
1 dl sokeria
3/4 dl limen mehua
1-3 tl vaniljasokeria
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla. Siirrä kattila liedeltä.
Sekoita noin 2 rkl kermaseosta limettimehun joukkoon. Seoksen kuuluu juoksettua. Kaada sitten seos ohuena nauhana lopun kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta halutessasi vaniljasokerilla.
Jaa seos pieniin laseihin tai kulhoihin. Anna hyytyä jääkaapissa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
424
kcal/annos
- C-vitamiini 3.1 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 72.9 mg
- Natrium 28.2 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 25.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27 g
- Proteiini 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 23.6 g
- Rasva 35 g
Ainesosat
-
400 gKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
85 gSokeri
-
0.5 kplLimetit
-
1.5 tlVanilliinisokeri