Limeposset

G
4 annosta

Valmistusohje

3 dl kermaa
1 dl sokeria
3/4 dl limen mehua
1-3 tl vaniljasokeria

  1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla. Siirrä kattila liedeltä.
  2. Sekoita noin 2 rkl kermaseosta limettimehun joukkoon. Seoksen kuuluu juoksettua. Kaada sitten seos ohuena nauhana lopun kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta halutessasi vaniljasokerilla.
  3. Jaa seos pieniin laseihin tai kulhoihin. Anna hyytyä jääkaapissa.

Vinkki: Kokeile reseptiä myös muilla sitrushedelmillä, kuten verigreipillä!

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 424 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.1 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 72.9 mg
  • Natrium 28.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 25.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 23.6 g
  • Rasva 35 g