Ainesosat

  • 500 g
    Kirjolohifilee
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu
  • 2 tl
    Sitruunankuori
  • 1 1/2 rkl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Hunaja

Reseptin ravintosisältö

Energia 121 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.7 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 66.7 mg
  • Natrium 1072.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.7 g
  • Proteiini 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 8.2 g

Valmistusohje

noin ½ kg lohifileetä
2 limettiä
1 ½ rkl merisuolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa

Koristeeksi: limettilohkoja

  1. Poista tarvittaessa lohesta pystyruodot.
  2. Leikkaa kalasta ohuita viipaleita.
  3. Levitä viipaleet reunalliseen astiaan.
  4. Pese limetit hyvin. Raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu.
  5. Ripottele lohiviipaleille limetinkuoriraastetta, suola ja valkopippuri. Pirskota päälle limetin mehu, öljy ja hunaja.
  6. Peitä astia kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
  7. Kaada marinadiliemi pois ja pyyhi ylimääräinen suola pois kalan pinnalta.
  8. Asettele viipaleet kauniisti tarjoiluastiaan. Koristele limettilohkoilla.
Jaa sivu