Limettimarinoitu lohi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/limettimarinoitulohi.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Kalaruoat
Valmistusohje
noin ½ kg lohifileetä
2 limettiä
1 ½ rkl merisuolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
Koristeeksi: limettilohkoja
- Poista tarvittaessa lohesta pystyruodot.
- Leikkaa kalasta ohuita viipaleita.
- Levitä viipaleet reunalliseen astiaan.
- Pese limetit hyvin. Raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu.
- Ripottele lohiviipaleille limetinkuoriraastetta, suola ja valkopippuri. Pirskota päälle limetin mehu, öljy ja hunaja.
- Peitä astia kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
- Kaada marinadiliemi pois ja pyyhi ylimääräinen suola pois kalan pinnalta.
- Asettele viipaleet kauniisti tarjoiluastiaan. Koristele limettilohkoilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
121
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 8.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 8.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.7 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 1072.6 mg
- Kalsium 66.7 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Ainesosat
-
2 rklHunaja
-
2 rklRypsiöljy
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 1/2 rklSuola, pöytäsuola
-
2 tlSitruunankuori
-
1/2 dlSitruunamehu
-
500 gKirjolohifilee