Valmistusohje

1 tlk (noin 4 dl) kypsiä linssejä (1,6 dl kuivattuina)
2 omenaa tai päärynää
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl hunajaa
1 ruukku salaattia
100 g sinihomejuustoa
1 dl pähkinä- tai mantelimurskaa

Kastike:
3 rkl rypsi- tai pähkinäöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

  1. Jos käytät valmiiksi kypsennettyjä linssejä, valuta ja huuhtele ne. Jos käytät kuivattuja, katso linssien keitto-ohje pakkauksesta.
  2. Sekoita kastikkeen aineet pienessä lasitölkissä ravistaen. Valele kastike kypsille linsseille, sekoita ja jätä vetäytymään.
  3. Leikkaa huuhdotut omenat tai päärynät lohkoiksi. Poista siemenkodat. Sulata voi tai margariini paistinpannuun ja paista hedelmälohkot niin, että ne saavat hieman väriä. Valuta päälle tilkka hunajaa ja ravista pannua.
  4. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä ne joko isolle, laakealle tarjoiluastialle tai lautasille. Lisää linssit ja asettele päälle paistetut hedelmälohkot.
  5. Murenna pinnalle juusto ja ripota pähkinä- tai mantelimurska.

Vinkkejä:

  •   Voit valita salaattiin esim. beluga-, punaisia tai vihreitä linssejä.
  •   Kastikkeen makua voit muunnella valitsemalla oliiviöljyä tai esim. kurpitsansiemenöljyä.
  •   Voit vaihtaa viinietikan balsamietikkaan.
  •   Tavallisen ruukkusalaatin sijaan voit kokeilla friseetä, tammenlehti- tai muuta salaattia, myös pienilehtisiä salaatteja, kuten esim. vuonankaalia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 433 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 28.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
  • Proteiini 14.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
  • Sokerit 15.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 434.3 mg
  • Kalsium 185 mg
  • Rauta 3 mg
  • C-vitamiini 5.4 mg