Avainsanat:

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 cm:n pala inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl garam masala -mausteseosta
0,5 tl chilijauhetta
2,5 dl punaisia linssejä (kypsentämättömiä)
1 tlk kuorittuja tomaatteja (noin 400 g)
1 tl suolaa
4–5 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa  (400 ml) tai kaurakermaa
puoli ruukkua persiljaa

  1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet sekä inkivääri.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia, kunnes se on hiukan karamellisoitunut. Lisää garam masala, chilijauhe ja pilkotut valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Sekoita minuutin verran ja lisää sitten linssit, tomaatit, suola ja vesi.
  3. Laita kansi kattilan päälle ja anna ruoan porista noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja lisää keittoon. Kuumenna kiehuvaksi, keitä vielä pari minuuttia. Lisää keittoon hienonnettua persiljaa. Lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki! Saat sakeamman keiton, jos soseutat sen sauvasekoittimella.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 539 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 17.7 mg
  • Rauta 9.2 mg
  • Kalsium 103.6 mg
  • Natrium 997 mg
  • Kuitu, kokonais- 11.9 g
  • Sokerit 10.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 65.7 g
  • Proteiini 17.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19.7 g
  • Rasva 30.4 g
Jaa sivu