Linssi-leipäjuustosalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 annos peruskastiketta (ohje alla)

Salaatti
2 porkkanaa
2 omenaa
n. 70g baby pinaattia tai salaattisekoitusta
1 prk/ 150g vihreitä linssejä (kypsiä)
200g leipäjuustoa tai savutofua
5-6 isoa kaprista
tuoretta minttua ja basilikaa

Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl öljyä
1 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä

  1. Tee salaattikulhon pohjalle annos peruskastiketta.
  2. Kuori ja raasta porkkanat ja paloittele omenat.
  3. Laita raaste, omenapalat, pinaatit sekä valutetut ja huuhdellut linssit kulhoon ja kääntele kastike niiden joukkoon.
  4. Leikkaa leipäjuusto tai savutofu suupaloiksi. Halutessasi paista tofua hetki pannulla, näin saat savun maun paremmin esille.
  5. Halkaise kaprikset ja lisää salaatin päälle.
  6. Viimeistele noin kourallisella hienonnettua minttua ja basilikaa. Tarjoa leivän kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
  • Energia 256 kcal/annos
  • Rasva 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.9 g
  • Sokerit 7.4 g
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Natrium 641.4 mg
  • Kalsium 51.4 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 21.7 mg