Linssi-leipäjuustosalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_salaatit_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
Valmistusohje
1 annos peruskastiketta (ohje alla)
2 porkkanaa
2 omenaa
n. 70g baby pinaattia tai salaattisekoitusta
1 prk vihreitä linssejä (kypsiä)
200g leipäjuustoa tai savutofua
5-6 isoa kaprista
tuoretta minttua ja basilikaa
Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
Tee salaattikulhon pohjalle annos peruskastiketta. Kuori ja raasta porkkanat ja paloittele omenat. Laita raaste, omenapalat, pinaatit sekä valutetut ja huuhdellut linssit kulhoon ja kääntele kastike niiden joukkoon. Leikkaa leipäjuusto tai savutofu suupaloiksi, halkaise kaprikset ja lisää salaatin päälle.
Viimeistele noin kourallisella hienonnettua minttua ja basilikaa. Tarjoa leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
301
kcal/annos
- C-vitamiini 21.8 mg
- Rauta 6 mg
- Kalsium 60.4 mg
- Natrium 642.9 mg
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.1 g
- Proteiini 12.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 12.4 g
Ainesosat
-
50 gSitruunamehu
-
45 gOliiviöljy
-
2 tlHunaja
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 kplPorkkana
-
2 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
70 gPinaatti
-
200 gLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
-
1 rklKapris, purkitettu