Linssi-leipäjuustosalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_salaatit_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Gluteeniton
- Juhannus
- Juhlan nautinnot
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Munaton
Valmistusohje
1 annos peruskastiketta (ohje alla)
Salaatti
2 porkkanaa
2 omenaa
n. 70g baby pinaattia tai salaattisekoitusta
1 prk vihreitä linssejä (kypsiä)
200g leipäjuustoa tai savutofua
5-6 isoa kaprista
tuoretta minttua ja basilikaa
Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
- Tee salaattikulhon pohjalle annos peruskastiketta.
- Kuori ja raasta porkkanat ja paloittele omenat.
- Laita raaste, omenapalat, pinaatit sekä valutetut ja huuhdellut linssit kulhoon ja kääntele kastike niiden joukkoon.
- Leikkaa leipäjuusto tai savutofu suupaloiksi, halkaise kaprikset ja lisää salaatin päälle.
- Viimeistele noin kourallisella hienonnettua minttua ja basilikaa. Tarjoa leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 21.8 mg
- Rauta 6 mg
- Kalsium 60.4 mg
- Natrium 642.9 mg
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.1 g
- Proteiini 12.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 12.4 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
50 gSitruunamehu
-
45 gOliiviöljy
-
2 tlHunaja
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 kplPorkkana
-
2 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
70 gPinaatti
-
200 gLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
-
1 rklKapris, purkitettu