Valmistusohje

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 l vettä
1 ½ kasvisliemikuutiota
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
250 g punaisia linssejä
mustapippuria
persiljaa

Lisäksi: 100 g jogurttia

1. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanapaloja pari minuuttia.
3. Mausta inkiväärillä ja kurkumalla.
4.. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Kuumenna.
5. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan.
6. Kypsennä keittoa noin 20 minuuttia.
7. Mausta keitto mustapippurilla ja lisää päälle hienonnettua persiljaa.

Tarjoa keitto halutessasi jogurttisilmän kera, jolloin keitto ei ole enää maidoton.

Reseptin ravintosisältö

Energia 320 kcal/annos
  • Rasva 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 17.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.8 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 820.6 mg
  • Kalsium 110.4 mg
  • Rauta 6.4 mg
  • C-vitamiini 22.1 mg

Kommentit (2)

  1. Moi Martat, tämä turkkilaista jukurttia sisältävä resepti on tainnut vahingossa tulla luokitelluksi maidottomana. Terveisin Maria

    • Kiitos viestistä ja palautteesta. Korjaamme virheen. Hyvää kesän jatkoa!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu