Valmistusohje

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 l vettä
1 ½ kasvisliemikuutiota
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
250 g punaisia linssejä
mustapippuria
persiljaa

Lisäksi: 100 g jogurttia

1. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanapaloja pari minuuttia.
3. Mausta inkiväärillä ja kurkumalla.
4.. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Kuumenna.
5. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan.
6. Kypsennä keittoa noin 20 minuuttia.
7. Mausta keitto mustapippurilla ja lisää päälle hienonnettua persiljaa.

Tarjoa keitto halutessasi jogurttisilmän kera, jolloin keitto ei ole enää maidoton.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 320 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 17.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.8 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 820.6 mg
  • Kalsium 110.4 mg
  • Rauta 6.4 mg
  • C-vitamiini 22.1 mg
Jaa sivu