Linssipata Etiopiasta

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g linssejä huuhdottuna
6 sipulia
1 dl öljyä
0,5 dl berberemausteseosta
suolaa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Koristeluun:
tuoreita yrttejä

  1. Hienonna sipulit ja kuumenna öljy kattilassa.
  2. Kuullota sipuleita hetki ja lisää berbere-mauste. Anna seoksen kypsyä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Lisää joukkoon linssit ja ripaus suolaa, kypsennä hetki.
  4. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Kkeitä, kunnes linssit ovat kypsiä.
  5. Koristele tuoreilla yrteillä

Tutustu Marttojen tekemään työhön Etiopiassa täällä.

Hiilijalanjälki
0.69 kg CO2 ekv
  • Energia 697 kcal/annos
  • C-vitamiini 16.1 mg
  • Rauta 15.3 mg
  • Kalsium 161.7 mg
  • Natrium 806.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 16.6 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 87 g
  • Proteiini 33.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 27.5 g