Linssipata Etiopiasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/02/shutterstock_1467456593-linssipata-Etiopiasta-scaled.jpg
Linssipata Etiopiasta
Valmistusohje
500 g linssejä huuhdottuna
6 sipulia
1 dl öljyä
0,5 dl berberemausteseosta
suolaa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Koristeluun:
tuoreita yrttejä
- Hienonna sipulit ja kuumenna öljy kattilassa.
- Kuullota sipuleita hetki ja lisää berbere-mauste. Anna seoksen kypsyä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Lisää joukkoon linssit ja ripaus suolaa, kypsennä hetki.
- Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Kkeitä, kunnes linssit ovat kypsiä.
- Koristele tuoreilla yrteillä
0.69 kg CO2 ekv
- Energia 697 kcal/annos
- C-vitamiini 16.1 mg
- Rauta 15.3 mg
- Kalsium 161.7 mg
- Natrium 806.8 mg
- Kuitu, kokonais- 16.6 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 87 g
- Proteiini 33.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 27.5 g
Pääraaka-aineet
-
500 glinssejä huuhdottuina
-
6 keskikokoinensipulia
-
7 rklöljyä (1 dl)
-
3 rklberberemausteseosta (0,5 dl)
-
0.5 tlsuolaa (maun mukaan)
-
400 gvettä (4 dl)
-
1 kplkasvisliemikuutio
-
3 rkltuoreita yrttejä