Valmistusohje

6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
1 dl ruokakermaa tai ruokacremeä
3 munaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl suolaa
2 tl rakuunaa
(tilkka sitruunamehua)

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2. Lisää siihen liemikuutio ja linssit.
3. Keitä linssejä 8-10 minuuttia.
4. Hienonna sipuli ja hauduta sitä tilkassa öljyä joko liedellä pannussa muutama minuutti tai mikroaaltouunissa pari minuuttia.
5. Raasta porkkanat.
6. Sekoita murekkeen kaikki aineet sekaisin.
7. Kaada taikina voideltuun pitkänomaiseen vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
8. Nosta vuoka/vuoat uunipannulle, jossa on vettä.
9. Kypsennä uunissa 175°C:ssa  noin tunti, pienet pateet kypsyvät noin 40 minuutissa.

Anna pateen jäähtyä muutama minuutti enne kumoamista.

Ainesosat

  • 6 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 dl
    Linssi, punainen, kuivattu
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 55 g
    Pähkinä, hasselpähkinä
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Rakuuna, kuivattu
  • 1 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 211 kcal/annos
  • Rasva 10.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 11.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.9 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 587.9 mg
  • Kalsium 55.2 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu