Linssipatee
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
1 dl ruokakermaa tai vastaavaa kasvipohjaista valmistetta
3 munaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl suolaa
2 tl rakuunaa
(tilkka sitruunamehua)
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2. Lisää siihen liemikuutio ja linssit.
3. Keitä linssejä 8-10 minuuttia.
4. Hienonna sipuli ja hauduta sitä tilkassa öljyä joko liedellä pannussa muutama minuutti tai mikroaaltouunissa pari minuuttia.
5. Raasta porkkanat.
6. Sekoita murekkeen kaikki aineet sekaisin.
7. Kaada taikina voideltuun pitkänomaiseen vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
8. Nosta vuoka/vuoat uunipannulle, jossa on vettä.
9. Kypsennä uunissa 175°C:ssa noin tunti, pienet pateet kypsyvät noin 40 minuutissa.
Anna pateen jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista.
- Energia 211 kcal/annos
- Rasva 10.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 11.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.9 g
- Sokerit 2.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 587.9 mg
- Kalsium 55.2 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
6 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 dlLinssi, punainen, kuivattu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
55 gPähkinä, hasselpähkinä
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlRakuuna, kuivattu