Valmistusohje

2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
2 porkkanaa
0,5 pieni kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl paprikajauhetta
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 tl suolaa

1. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi viidessä desissä vettä. Valuta linssit.
2. Kuori porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kannat. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää raasteet ja jatka kuullottamista. Lisää lopuksi tomaattisose.
4. Sekoita hieman jäähtynyt raasteseos, linssisose, vehnäjauho, kananmuna ja suola keskenään tasaiseksi massaksi. Anna seoksen vetäytyä muutama minuutti.
5. Lusikoi ja muotoile massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä pihvejä tai pyöryköitä.
6. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 min. Tarjoa esim. tsatsikin ja juuressoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 241 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.7 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • Kalsium 45.9 mg
  • Natrium 496.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
  • Proteiini 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 9.2 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*