Linssipihvit

4 annosta

Valmistusohje

2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
2 porkkanaa
0,5 pieni kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl paprikajauhetta
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 tl suolaa

  1. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi viidessä desissä vettä. Valuta linssit.
  2. Kuori porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kannat. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää raasteet ja jatka kuullottamista. Lisää lopuksi tomaattisose.
  4. Sekoita hieman jäähtynyt raasteseos, linssisose, vehnäjauho, kananmuna ja suola keskenään tasaiseksi massaksi. Anna seoksen vetäytyä muutama minuutti.
  5. Lusikoi ja muotoile massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä pihvejä tai pyöryköitä.
  6. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 min. Tarjoa esim. tsatsikin ja juuressoseen kanssa.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 241 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.7 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • Kalsium 45.9 mg
  • Natrium 496.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
  • Proteiini 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 9.2 g