Linssiskonssit

Kaupassa myydään valmiiksi keitettyjä linssejä. Tässä reseptissä ne tuovat täyttävyyttä skonsseihin. Jos sinulla ei ole muottia, voit myös taputella skonssit suoraan pellille taikinanokareista.

12 annosta

Valmistusohje

12–14 kpl

7 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
100 g margariinia
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 prk (à 380 g/230 g) kypsiä punaisia linssejä
2,5 dl kylmää maitoa tai kasvijuomaa
Tilkka maitoa tai kasvijuomaa voiteluun

  1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja nypi rasva jauhojen sekaan murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri ja suola.
  2. Valuta kypsät linssit siivilässä ja huuhdo ylimääräinen tärkkelys pois kylmällä vedellä. Hienonna linssit rouheeksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuriterällä. Lisää jauhojen sekaan.
  3. Lisää taikinaan maito tai kasvijuoma ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Nostele lusikan avulla isoja nokareita pellille ja tasoita n. 2 cm paksuiksi pyöreiksi kiekoiksi.
  5. Voitele ne kevyesti maidolla tai kasvijuomalla.
  6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10–15 minuuttia. Tarjoa tuoreena levitteen tai hillon kera.
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
  • Energia 234 kcal/annos
  • Rasva 7.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Proteiini 6.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.1 g
  • Sokerit 2.9 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 471.1 mg
  • Kalsium 221.7 mg
  • Rauta 2.2 mg

Testattu Marttakeittiössä