Lipstikkakeitto

4 annosta

Valmistusohje

3 sipulia
3 rkl rypsiöljyä tai voita
6–8 jauhoista perunaa
2 dl tuoretta silputtua lipstikkaa
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,5 tl valkopippuria
1 tl sokeria
2 dl kaura- tai ruokakermaa
(0,5 tl suolaa) 

  1. Kuori ja paloittele sipulit. 
  2. Mittaa voi tai rypsiöljy kattilaan. Paista sipuleita keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Mitä enemmän paahdat sipuleita, sitä tummemman keiton saat. Jos haluat keitosta vaalean, kuullota miedolla lämmöllä. 
  3. Kuori ja paloittele perunat. 
  4. Hienonna lipstikka ja lisää se kattilaan sipulin kanssa. Sekoita ja anna hautua vielä muutama minuutti. 
  5. Kaada perunapalat kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot. Mausta valkopippurilla ja sokerilla. Keitä hiljaa poreillen n. 45 minuuttia. 
  6. Lisää joukkoon kerma ja soseuta. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. 

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.67 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 270 kcal
  • Rasva 16.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 25.8 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 172.1 mg
  • Kalsium 44.9 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 30.6 mg