Ainesosat

  • 4 dl
    Pinaatti
  • 500 g
    Tomaatti
  • 40 g
    Ruohosipuli
  • 5 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Hunaja-omena-viinietikka
  • 1/2 tl
    Sokeri
  • 1/4 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 193 kcal/annos
  • C-vitamiini 51.3 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 63.4 mg
  • Natrium 94.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 17.5 g

Valmistusohje

noin 4 dl litulaukan lehtiä
5 tomaattia
pieni nippu ruohosipulia

Kastike:
5 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus sokeria ja yrttisuolaa

1. Huuhtele nuoret litulaukanlehdet ja leikkaa suikaleiksi. Viipaloi pestyt tomaatit. Hienonna ruohosipuli.
2. Pane tomaattiviipaleet ja vihersilppu kerroksittain salaattimaljaan.
3. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.

Jaa sivu