Valmistusohje

noin 4 dl litulaukan lehtiä
5 tomaattia
pieni nippu ruohosipulia

Kastike:
5 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus sokeria ja yrttisuolaa

1. Huuhtele nuoret litulaukanlehdet ja leikkaa suikaleiksi.
2. Viipaloi pestyt tomaatit.
3. Hienonna ruohosipuli.
4. Pane tomaattiviipaleet ja vihersilppu kerroksittain salaattimaljaan.
5. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 193 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 17.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
  • Sokerit 5.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 94.7 mg
  • Kalsium 63.4 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 51.3 mg
Jaa sivu