Lobio, punapapupata

Maukas georgialainen pataruoka kidneypavuista!

G
4 annosta

Valmistusohje

n. 1 kg säilöttyjä kidneypapuja
2 sipulia
2 rkl öljyä
3–4 valkosipulinkynttä
n. 150 g rouhittuja saksanpähkinöitä
1 prk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
2–3 sellerinvartta
0,5 ruukkua korianteria
1 rkl viinietikkaa
1 tl mustapippuria
0,5–1 vihreä chili
korianteria, persiljaa

  1. Kaada kidneypavut lävikköön, huuhtele ja valuta. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi saksanpähkinät.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää valkosipulit ja saksanpähkinät ja kuullota muutama minuutti. Lisää valutetut pavut ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää kattilaan. Kuumenna seos ja anna hautua noin 15 minuuttia.
  3. Leikkaa sellerinvarret pieniksi paloiksi ja hienonna korianteri. Lisää sellerit ja korianteri ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Mausta viinietikalla ja mustapippurilla. Viimeistele siemenineen hienonnetulla chilillä, korianterialla ja persiljalla. Tarjoa leivän, esimerkiksi mchadin, kanssa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.85 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 569 kcal/annos
  • Rasva 33.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 20.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 46.4 g
  • Sokerit 12.9 g
  • Kuitu, kokonais- 14.2 g
  • Natrium 1388 mg
  • Kalsium 175.8 mg
  • Rauta 5 mg
  • C-vitamiini 35.9 mg