Lohileivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/05/savulohileivokset_MARTAT_vaaka_H-1.jpg
Lohileivokset
Helpot suolaiset leivokset! Lohileivokset voi koota myös muffinipellin koloihin tai rengasvuokiin.
-
Avainsanat:
- Isänpäivä
- Itsenäisyyspäivä
- Juhannus
- Kala
- Suolainen leivonta
- Uusivuosi
- Valmistujaiset
- Vappu
- Äitienpäivä
Valmistusohje
8 palaa vaaleaa paahtoleipää
4 palaa tummaa vuokaleipää
Kostutukseen:
1 dl kalalientä
Lohitäyte:
100 g lämminsavulohta
1 dl ranskankermaa
2 rkl tuoretta tilliä
ripaus mustapippuria
1 tl sitruunamehua
Kapristäyte:
1 dl kapriksia
150 g tuorejuustoa
1 pieni punasipuli
ripaus mustapippuria
2 rkl ruohosipulia
Koristeluun:
50 g tuorejuustoa
lohta tai lohen mätiä
kapriksia ja tilliä
- Tee lohitäyte: hienonna lohi sekä tilli ja sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.
- Tee kapristäyte: hienonna kaprikset sekä punasipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Leikkaa leivät kolmion tai neliön muotoisiksi paloiksi. Kostuta palat ja levitä niille lohitäytettä. Laita toinen pala täytteen päälle ja levitä sille kapristäytettä. Viimeistele kolmannella leipäpalalla.
- Sipaise päälle tuorejuustoa ja koristele lohella tai mädillä, kapriksilla ja tillillä.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 176 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 16.5 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 456.9 mg
- Kalsium 55.6 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 2.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklTilli, tuore
-
0.42 cupRanskankerma
-
100 gLohi, lämminsavustettu
-
0.42 cupKalaliemi, laimennettu
-
8 kplPaahtoleipä, vehnäpaahto, fazer, vehnäjauho, vehnäkuitu
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
4 kplPaahtoleipä, 100 % täysjyväpaahto, vaasan
-
2 rklRuohosipuli
-
1 ripausMustapippuri
-
1 pieni annos (30.0 g)Mäti keskiarvo
-
1 kplSipuli
-
35 gKapris, purkitettu
-
1 ripausMustapippuri
-
1 lohkoSitruunamehu