Lohileivokset

Helpot suolaiset leivokset! Lohileivokset voi koota myös muffinipellin koloihin tai rengasvuokiin.

8 annosta

Valmistusohje

8 palaa vaaleaa paahtoleipää
4 palaa tummaa vuokaleipää

Kostutukseen:
1 dl kalalientä

Lohitäyte:
100 g lämminsavulohta
1 dl ranskankermaa
2 rkl tuoretta tilliä
ripaus mustapippuria
1 tl sitruunamehua

Kapristäyte:
1 dl kapriksia
150 g tuorejuustoa
1 pieni punasipuli
ripaus mustapippuria
2 rkl ruohosipulia

Koristeluun:
50 g tuorejuustoa
lohta tai lohen mätiä
kapriksia ja tilliä

  1. Tee lohitäyte: hienonna lohi sekä tilli ja sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.
  2. Tee kapristäyte: hienonna kaprikset sekä punasipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Leikkaa leivät kolmion tai neliön muotoisiksi paloiksi. Kostuta palat ja levitä niille lohitäytettä. Laita toinen pala täytteen päälle ja levitä sille kapristäytettä. Viimeistele kolmannella leipäpalalla.
  4. Sipaise päälle tuorejuustoa ja koristele lohella tai mädillä, kapriksilla ja tillillä.

 

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 176 kcal/annos
  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 16.5 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 456.9 mg
  • Kalsium 55.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 2.4 mg